Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Ξύλο κοπής


Η φωτοσκίαση θεωρώ (και θα συμφωνήσετε και σεις) ότι είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στη δημιουργία του έργου μας!!! Με προσοχή και 2-3 απλά βηματάκια δίνουμε την τελική μας πινελιά!!

Θα ήθελα να επεξηγήσω και γω με δυό λόγια πως μπορούμε να τα καταφέρουμε στο σημαντικό αυτό τελικό βήμα!!

Έχοντας βάλει σε ένα πιατάκι το χρώμα και λίγο retarder ξεχωριστά (εγώ προσωπικά αυτό χρησιμοποιώ) βουτάμε ένα μικρό πινελάκι (νούμερο 4 μας εξυπηρετεί) πρώτα στο retarder έτσι ώστε να ποτίσει το πινελάκι μας. Μετά προσθέτουμε και χρώμα και ανακατέβουμε έτσι ώστε να ενωθεί καλά.
Ξεκινάμε με μία πινελιά σε σχήμα ''φιδιού'' αν θέλετε, σε μια έντονη γωνία του μοτίβου μας (εδώ έχω κάνει σχεδόν σε όλη την περίμετρο του,γιατί είναι μικρό σχετικά το μοτίβο μου). Πέρνουμε την δακτυλήθρα σφουγγαράκι (pittorico) και αρχίζουμε να ταμπονάρουμε δεξιά- αριστερά την πινελιά μας ξεκινώντας από το τέλος της και προχωρώντας προς την αρχή της. Έτσι θέλουμε να δείξουμε πιο αραιά φωτοσκίαση στο τέλος αλλά λίγο πιο έντονη στην αρχή της πινελιάς (σύριζα με το μοτίβο μας). Αν θέλουμε ταμπονάρουμε και λίγο παραπέρα με το υπάρχων χρώμα πάνω στην δακτυλήθρα μας.
Ουσιαστικά το retarder θα έλεγα ότι επιβραδύνει το στέγνωμα του χρώματος, έτσι ώστε να μπορούμε να δουλέψουμε με το pittorico (δακτυλήθρα) άνετα χωρίς φόβο ότι το χρώμα στεγνώνει εκείνη την ώρα.

Ελπίζω να έδωσα κάτι στην δημιουργία αυτή και ως διακοσμήτρια και γνώστης-''εχθρός'' του βαρυφορτωμένου έργου προτείνω να χρησιμοποιούμε χρώματα φωτοσκίασης κοντινά με αυτά του μοτίβου μας. Και μη φοβάστε, γιατί μέσα από τα λάθη και τους πειραματισμούς μας θα έχουμε την επιτυχία που θέλουμε!!!

ΣΑΣ ΦΙΛΩ ΓΛΥΚΑ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου